Nekünk még mindig a Balaton a Riviéra!

Fúros Anita, mentor írása az idei táborról! Fogadjátok szeretettel!

Kedves támogatók és mindenki, aki figyelemmel kíséri a munkánkat és a tanoda életét! 

Itt egy „kis” beszámoló a táborról és arról ahogy én láttam ezt a pár napot.

Eljött az augusztus és vele a tábor is. A gyerekek már nagyon várták, hogy újra lássák a „nagy Balatont”. Mi is izgatottak voltunk, mert nagyon jó programokkal készültünk számukra. Persze azért is izgultunk, hogy jó idő legyen és sokat tudjunk strandolni. Szerencsére ez minden nap sikerült is és jó színünk is lett 😀

IMG_0375

IMG_0379Az első nap közösen megalkottuk a tábor szabályait, mint pl.: nem beszélünk csúnyán, nem verekszünk, vízbe nem megyünk mentor nélkül és még sorolhatnám 🙂

Ezt követően csapatokba osztottuk a gyerekeket, mert minden napra volt nekik közös feladat, vetélkedő. Volt társasverseny, vízi vetélkedő, sorverseny. Utána következett a strandolás, amit mindenki nagyon élvezett, úsztunk, dobáltuk egymást és még kézen is álltunk a víz alatt.

A második nap már volt szobaszemle, szintén pontokért, ahol mi, nagyon szigorú mentorok ellenőriztük a szobák tisztaságát. A gyerekek nagyon komolyan vették a feladatot és minden reggel szépen ki is takarítottak.

Számomra ez a nap volt a legmeghatóbb.

Hogy miért is?

Az egyik kisfiú (Zolika), aki azén mentor családomban van ezzel a mondattal lepett meg:

„Te a barátom vagy és a mentorom is”.

Ha eddig valaki kételkedett abban, hogy jó ez, amit csinálunk, vagy feltette magának a kérdést, hogy megéri­-e, akkor szerintem ezzel a mondattal mindent megválaszoltam. Számomra nem is kell nagyobb elismerés, mert úgy gondolom, hogy a foglalkozás elérte a célját.

IMG_0404

A harmadik nap kirándultunk a Badacsonyban, ahová hajóval mentünk át, ami szintén nagy élmény volt, hiszen valaki még sosem hajózott, sőt még vonatozni sem vonatozott, szóval sok álom teljesült ismét. 🙂

SDC13278

Igazából minden nap jól telt és soha nem unatkoztunk. Voltak vicces jelenetek, voltak kevésbé viccesek is 🙂

A táborban mindig az a jó, hogy egy mélyebb bizalmi kapcsolatot tudunk kialakítani a gyerekekkel. Úgy gondolom, hogy látszik a munkánk eredménye, mi a „nagy felnőttek” is egyre jobban látunk és oldunk meg helyzeteket.

Nem is szaporítom a szót tovább, inkább így a végén csak annyit szeretnék mondani, hogy

KÖSZÖNJÜK!

SDC13341

Szeretnénk idén is elvonatozni a Balatonhoz. Szeretnénk ott eltölteni egy élményekben gazdag hetet. Szeretnénk, ha a nyári táborozásból, a nyaralás élményéből a szegény gyerekek sem maradnának ki, anyagi gondok miatt.
A TI segítségetekkel támogatásotokkal idén is el tudjuk vinni a gyerekeket a Balatonra és megtudjuk tölteni az ottlétet ezer színes, izgalmas élménnyel!Élmény Tár Tanoda Tábor (6)

Az Élmény Tár Tanodába 25 gyerkőc jár, akiknek a szülei nagyon szegények, így nem engedhetik meg maguknak, hogy táborozni küldjék őket nyaranta. Ezek a gyerekek a nyár nagy részét az otthonuk környékén töltik, az utcákon csavarognak, az udvaron játszanak.
Az Élmény Tár Tanodával ezért minden nyáron táborozni megyünk a rászoruló gyerkőcökkel, amelynek élményeit a gyerekek hónapokon keresztül mesélik lelkesen és emlegetik az feledhetetlen eseményeket, közös nevetéseket, izgalmakat. Először Orfűn jártunk, aztán Sikondát hódítottuk meg, majd két nyáron egymás után, eljutottunk a Balatonra.

A legutóbbit a Ti segítségetekkel hoztuk össze! A huszonötből 22 gyermek még sosem látta a nagy tavat azelőtt. Egyik évben sem volt kimondottan jó idő, nekünk mégis olyan volt, mintha a Bahamákon nyaraltunk volna.

Támogatás nélkül viszont sajnos idén otthon kell maradnunk. Ezért fordulunk most hozzátok és kérjük a TI segítségeteket, hogy augusztus elején menetkészen állhassunk a peronon a balatoni vonatot várva.

Legutóbbi kampányunkban a művészetet, ezúttal pedig a sportot hívjuk segítségül kampányunk népszerűsítéséhez! Eddig két program kapcsolódik a gyűjtéshez.

A tanoda diákjai, mentorai és önkéntesei, július elején biciklitúrára indulnak az Ormánságba, hogy hírét vigyék a gyűjtésnek. Ez lesz a Biciklivel az Ormánság körül.

Buzz, az egyik alapító pedig azt vállalta, hogy egy hónapnyi edzés után lefut Pécsről Orfűre. Ennek a Buzz fut az Élmény Tár Táborért nevet adtuk.

Ééééééés hamarosan érkezik a jótékonysági közösségi sportnap eseménye is:)

Csatlakozz Te is egyéni vagy csoportos teljesítményeddel és vidd hírét a gyűjtésünknek! Részletekért vedd fel a kapcsolatot a program ötletgazdájával, Buzzal: 30/8309840, tasnadizsofia@gmail.com.

Ezen a linken pedig már konkrétan tudod támogatni a táborozásunkat:

http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/NEKUNK_MEG_MINDIG_A_BALATON_A_RIVIERA

Minden felajánlás hozzátesz az élményekhez!

Élményre váltjuk a segítségeteket!


Advertisements