AlkoTárs 2.0

2019. április végi helyzet

Lassan egy hónapja tettük közzé első AlkoTárs párunkat. Kicsit talán furcs lesz, de most egy sor változásról fogunk írni. Furcs, mert nem szokás, hogy egy előre megtervezett adománygyűjtő kampány során menet közben eszközölünk változtatásokat, de ez a tavasz tele van új találkozásokkal, új helyzetekkel, rengeteg új kapcsolattal és lehetőséggel. Ez úgy látszik most egy olyan akció, ami folyamatos változásban van. Így állunk most 🙂

Első lépés: A konyha
Az első hét után összejött a kitűzött célunknak az egyharmada, azaz az első lépés. Nyáron tehát neki is állhatunk a konyha renoválásnak! Nagyon köszönjük 🙂

Második lépés: A játszótér
A második lépés kicsit előre lépett és kicsit át is alakult, mivel – nem akarom elkiabálni – de úgy néz ki, hogy egy céggel karöltve kicsit másképpen fog megvalósulni. Nem kapjuk meg ugyanis azokat a játszótéri elemeket, amikkel terveztünk, ezért kicsit átalakítottuk a tervet. Erről kicsit később írunk, de célunk, hogy egy nagyon izgalmas placcot hozzunk létre, ami a gyerekek együttműködését segíti elő.

Harmadik lépés: A közösségi szobák fejlesztése
A harmadik lépésre még mindig várjuk a felajánlásokat, itt a padlószőnyeget szeretnénk kicserélni és venni néhány összecsukhatós asztalt.

Licitálás
Úgy terveztük, hogy online licittel fogjuk értékesíteni a beérkezett műveket.
Közben azonban csodás dolgok történtek velünk.
Annyi nagyon nagyon erős pályamunka érkezett be, hogy elgondolkoztunk azon, hogy mégiscsak érdemes volna egy több helyen is megmutatni, kiállítani ezt a remek gyűjteményt.
Úgy hozta az élet, hogy összetalálkoztunk a PARTISAN art, design & co-space egyik tulajdonosával, akivel arról kezdtünk beszélgetni, hogy érdemes volna ott is egy tárlatot megvalósítani és szervezni hozzá egy szakmai programot, valamint egy komolyabb aukciót is. Ezért úgy döntöttünk, hogy az online licit helyett elkezdünk közösen egy nagyobb aukció megvalósításán dolgozni. Olyan pályamunkák érkeztek be, amelyekhez igazán jól passzol egy ilyen esemény és amelyek alkotóinak is nagyon jó megjelenési lehetőség egy ilyen program.

Az aukcióra külön gyűjtési célt tűzünk majd ki, amelyről külön cikkben számolunk majd be.

Addig is kisebb céljainkat, a közösségi szobáink felújítására gyűjtünk és nagy köszönettel veszünk minden felajánlást 🙂

Élménylelő Ifjúsági Egyesület
Mohácsi Takarékszövetkezet
50100112-12103076

A közlemény rovatban kérjük, hogy tüntesd fel:

 • adomány AlkoTárs
 • az e-mail címedet, hogy meg tudjuk köszönni Neked a támogatást, fel tudjuk venni Veled a kapcsolatot!

“Csizek Tamás önjelölt, pécsi művész túl jónak találta az Alkotárs 2.0 egyik művét, ezért önkényesen birtokába veszi”

2019. április elejei helyzet

Az elmúlt évek során akkora szerencsénk volt, hogy egy nagyon kedves támogatónktól két egymással szomszédos házat kaptunk használatra. Itt műveljük nap, mint nap azt a közösségi tevékenységet, amellyel élményeket igyekszünk adni gyerekeknek.

Gyuri és Tukora Bogi alkotása

Mivel alulról szerveződő civil szervezet vagyunk folyamatosan azon dolgozunk, hogy több lábon álljunk, változatos forrásokat vonjunk be az Élmény Tár fenntartásába.

Ennek egyik eleme a Hacacáré Társadalmi Vállalkozás, amelynek egyik fontos eleme a Kaland Kert, amelyhez fel kell turbóznunk a tanodát és környékét. Egy ideje már délelőtt is gyerekek töltik meg az Élmény Tár épületeit, mivel a Pécsi Szabadiskola tanulóköre is nálunk tevékenykedik. Így közel 70 gyerkőc alatt gyorsan amortizálódnak a tanoda helyiségei. Ezért most nagyobb ráncfelvarrásba kezdünk, amelynek keretében a Kaland Kertet is megvalósítjuk.

610 000 forintot szeretnénk a tavasz folyamán összegyűjteni arra, hogy felújítsuk, praktikussá tegyük az Élmény Tár épületeit, hogy egy sokoldalú, befogadó, fejlesztő közösségi teret teremtsünk a gyerekeknek.

Első lépés – Konyha felújítás (100 000 Ft)

Ha sikerül 100 000 forintot összegyűjtenünk, akkor a most kicsit rozoga, zsúfolt konyhánkat sikerül szép színessé, erőssé és rendezetté varázsolnunk.

 • polcok
 • sarok szekrény
 • bögre tároló polc
 • ajtók festése
 • konyhaszekrény felújítása, festése

Második lépés – Kaland Kert (360 000 Ft)

Ha sikerül összesen 460 000 forintot összegyűjtenünk, akkor tovább fejlesztjük Kaland Kertünket, amiben veteményeseink már alakulóban vannak, de játszóterünket szeretnénk nagy erőkkel beindítani.

Egy meglévő, adományba felajánlott játszótér szállítása: 10 000 Ft
Festése, megerősítése: 50 000 Ft
Anyagok a játszótér kibővítéséhez: 200 000 Ft
Kerítés (anyag, festék): 100 000 Ft

Harmadik lépés – Közösségi szobák fejlesztése (150 000 Ft)

Ha mind a 610 000 forintot sikerül összegyűjtenünk akkor az Élmény Tár belső, közösségi tereiben is tudunk egy kis fejlesztést eszközölni.

Laminált padló a meglévő ezeréves padlószőnyeg helyett: 100 000 Ft
Összecsukható asztalok: 50 000 Ft (2 db Praktiker)

Összesen: 610 000 Ft

TÁMOGATÁS MENETE

Az AlkoTárs alkotások megvásárlása

 1. Május 1-én rendezzük meg az AlkoTárs Majálist a Szabadkikötőben, amely egyben a jótékonysági pályázatunkra beérkezett alkotások kiállításmegnyitója is lesz egyben. /Tervben van még egy kiállításhelyszín, erről is írunk majd, csak még szervezés alatt van./
 2. Ettől az időponttól indul a néma licit a művekre.
 3. A Szabadikikötőben (majd a potenciális második helyszínen) és online is lehet licitálni két héten keresztül a képekre, a legmagasabb ajánlott összeget folyamatosan közzétesszük.
 4. Május 15-én pedig bejelentjük a nyertes licitálókat, azokat a szerencséseket, akik ezeknek a csoáds képpároknak a tulajdonosai lesznek.
 5. A licit menetét, részleteit április utolsó hetében tesszük közzé internetes oldalainkon.

Közösségi támogatás

Amennyiben képet nem szeretnél vásárolni, de szívesen támogatnád a Kaland Kert megvalósulását, akkor adomény utalásával is tudsz minket segíteni.

Élménylelő Ifjúsági Egyesület
Mohácsi Takarékszövetkezet
50100112-12103076

A közlemény rovatban kérjük, hogy tüntesd fel:

 • adomány AlkoTárs
 • az e-mail címedet, hogy meg tudjuk köszönni Neked a támogatást, fel tudjuk venni Veled a kapcsolatot!

KÖSZÖNETKÉPPEN

Ha 2 000 forinttal tudsz hozzájárulni a kezdeményezés sikeréhez, egy névre szóló csoportképpel köszönjük meg Neked, amit valamelyik újonnan elkészült helyiségünkben készítünk el.

Ha 5 000 forintot tudsz számunkra utalni, azt egy videóban köszönjük meg Neked, amelyben körbemutatjuk az elkészült tereket.

Ha 10 000 forinttal tudod támogatni a Kaland Kertet és a felújításunkat, akkor egy egyedi, külön a számodra készített, nagyon dekoratív gyermekrajzzal köszönjük meg Neked!

Ha 20 000 forinttal támogatod kezdeményezésünk sikerét egy különleges, AlkoTárs memória játékkal ajándékozunk meg.

Mindegyik ajándékhoz mellékelünk egy AlkoTárs kép párt!

Néhány alkotó szakmai önéletrajza:

Advertisements