Tavaszváró projekt

2018. februárjában és márciusának elején egy különleges tanulási projektet valósítottunk meg a tanodában. Projekteket általában iskolai szünetekben, egy vagy több napra koncentráltan szoktunk csinálni. Most viszont azt találtuk ki, hogy egy egész hónapon át, kis csapatokban dolgozunk fel egy témát. A téma a farsang és a tavaszvárás volt.

Négy csapatba sorsoltuk a gyerekeket. A csapatok különböző területeken vizsgálták meg a farsangot és tapasztalataikat a projekthónap leteltével megosztották egymással. A négy csapat pedig a következők voltak…

Az egyes csapat a búsó járásra látogatott el, nem kis élményeket szerezve 🙂 Nem csak a busókkal ismerkedtek meg, de a koporsó égetést is sikerült megfigyelniük.

 

A második csapat a Természettudományi Múzeumot fedezte fel, benne az ébredő természet minden apró rezdülésével.

IMG_20180222_133956

A hármas banda fánkot sütött és utánajárt az interneten mi is a farsang története, milyen hagyományok kapcsolódnak hozzá és merre, hogyan ünneplik.

 

A négyes számú csapatnak pedig nem kisebb élményben volt része, mint egy kiszebáb készítésében. Ehhez természetesen ők is utánanéztek ennek a hagyományak és eredetének.

 

Zárásképpen pedig a csapatok bemutatták egymásnak, hogy mit tudtak meg a farsangról másfél hónap alatt. A kisze báb csapat tánccal és énekkel is készült, végül pedig közösen égettük el a kiszebábot az udvaron, hogy elűzzük a telet végre 🙂

Advertisements