Multikulti közös zenélés és mesélés három napon keresztül

Április 6-7-8-án egy nagy projektet bonyolítottunk le a tanodánkban a Szubjektív Értékek Alapítvány egy nemzetközi programjának részeként. Nagyon izgultunk, hogy minden rendben legyen. A gyerekek eljöjjenek és megmaradjon a lelkesedésük is. De azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon jól sikerült ez a három nap. Rengetegen jöttek el a mi kis tanodánkba, és igazi multikulti napok voltak. Hiszen voltak Olaszországból, Lettországból, Angilából és Romániából is. A gyerekek nagyon élvezték, hogy mindenki velük foglalkozott. A három nap a közösségi zenélésről szólt. Megtanultunk két népdalt is, majd összeraktunk egy kis mesét, amit vasárnap elő is adtunk a külföldi vendégeknek és a szülőknek. Nagyon sok mindent elmondhatnék még a projektről, programról, de úgy érzem, hogy inkább arról mesélnék, hogy én hogyan éltem meg ezt a három napot.

Vasárnap, amikor előadtuk a kis mesét, amit a gyerekek írtak azon vettem észre magam, hogy nagyon elérzékenyültem, mert ezen a fontos napon mikor az ország helyzetéről döntünk, döntenek az emberek én végig néztem azt, ahogyan ezek a gyerekek nagy szeretettel és odaadással prezentálják a színdarabot. Milyen jó lenne, ha ezt minél többen látnák. Mennyi lehetőség van a tanodánkban. Lehetőség nekünk felnőtteknek és a gyerekeknek is

Büszke voltam arra, hogy ők a mi tanodásaink. Büszke voltam arra, hogy több éve működik a tanodánk. Büszke voltam arra, hogy itt dolgozom. Büszke voltam arra, hogy bármit meg tudunk csinálni és mindig tudunk megoldást találni. Büszke voltam arra, hogy a munkatársaimra bármikor számíthatok.

„Az ember hivatása, hogy megismerje az igazságot, szeresse a szépet, kívánja a jót, és cselekedje a legjobbat.” (Ludwig van Beethoven)

Fúrós Anita, tanodai mentor

Fotók: Kupás Péter

 

 

Advertisements