Jurdá /beás/, azaz medvehagyma saláta 

Ezt a medvehagyma salátát döglesztett medvehagymának is nevezik a cigányok. Érdemes a főzési folyamatban a legkésőbb elkészíteni, mert frissen jó. Savanyúság helyett is kiváló.

Hozzávalók:

  • medvehagyma – jó sok, mert nagyon össze fog esni
  • szalonna – 30 dkg
  • ecet
  1. Erzsi először gondosan átválogatta az általunk szedett medvehagymát és a szárát is leszedte.

2. Azt mondta, hogy ehhez az ételhez a zsenge medvehagyma az igazán ideális.

IMG_8528

3. Megpirította a szalonnát egy kevés zsiradékon. Hozzáadta a medvehagymát és jól megforgatta. Ízlés szerint sót is adhatunk hozzá, ha nem sózott a szalonna.

4. Amikor már kicsit összeesett a medvehagyma, hozzá adtuk tetszés szerint az ecetet.

Jó étvágyat!

Advertisements