Önkéntesség

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy sok jó ember keres és talál meg minket, hogy szakmai tudásával szeretné gazdagítani tanodánk programját. Jelenleg több kreatív, fejlesztő műhelyünk is önkéntesek segítségével valósul meg; a néptánc műhelyet kéthetente Nagy Barbi remek szaktudásának köszönhetjük, a rajz műhelyen pedig Szalóki Réka motiválja alkotásra a kicsiket és nagyobbakat. 

Ezen kívül még számos területen segítenek be önkéntesek. Van olyan, hogy valaki tanulótársnak jelentkezik egy-egy gyerek mellé és van, aki a szabadidős programokban segít nekünk szórakoztatni a gyerekeket. Végh Gábor Nándi például évek óta segíti a munkánkat ilyen formán.

10426773_822815371064320_6765965691504066288_n 10799722_862452067122661_1190825165_n 1150906_600627683311985_1444601303_n

Te is lehetsz a csapat tagja! Csatlakozz önkéntes programunkhoz, ha van kedved időt tölteni gyerekek között, játékosan segíteni őket fejlődésükben és a tanulásban akkor jelentkezz hozzánk önkéntesnek Tasnádi Zsófinál a tasnadizsofia@gmail.com címen vagy a 0630/8309840 – es telefonszámon.

Miért érdemes nálunk önkénteskedned?

 • Gyakorlat, tapasztalat

Számos egyetemi szakon nincs elég idő a munka világában elengedhetetlen szakmai gyakorlat megszerzésére, így sok pályakezdő fiatal számos álláspályázat esetében ezért kerül elutasításra. Nálunk igazolható és gyakorlati módon szerezheted meg ezt a tapasztalatot, egy biztonságos helyen, gyakorlott, de mégis fiatal szakember csapat tagjaként.

 • Önkéntes szerződés

Az Élmény Tár Tanoda fenntartója Az emberség erejével Alapítvány a nálunk végzett munkádról Önkéntes szerződést állít ki, mellyel nemzetközi viszonylatban is igazolni tudod majd azt az értékes munkát, amit nálunk végeztél. Ez egyfajta referenciaként szolgálhat állás pályázatoknál, gyakorlati vagy ösztöndíj lehetőségek megpályázásakor.

Szükség esetén – egyetemi, főiskolai vagy külföldi ösztöndíjak esetében – személyre szabott ajánlást, igazolást is kiállítunk Neked, amennyiben ezt kéred.

 • Kikapcsolódás, feltöltődés

Többen azért végeznek nálunk önkéntes tevékenységet, mert munkájuk és a szürke hétköznapok sorában üde színfoltot jelent a gyerekekkel lenni, másokért tenni. A nálunk folyó elfoglaltságok különböznek attól, amit a legtöbben a munkahelyükön tesznek, ezért az itteni dolgok kikapcsolják őket vagy éppen más irányba indítják be a fantáziájukat, kreativitásukat.

Mit adhatsz, ha nálunk önkénteskedsz?

 • Személyes törődés – Figyelem

Számunkra a legfontosabb, amit a Menedékben az önkéntes munkáddal adhatsz az a személyes törődés. Minden hozzánk járó gyermek, fiatal figyelemre vágyik. Vágynak arra, hogy valaki egy kis ideig csak velük játsszon vagy csak meghallgassa őket, esetleg csak rá figyelve beszélgethessen valakivel. Ez nem csak a mindennapi tanulási rituáléknál kiemelten fontos, hanem emberi, személyes szinten is. Figyelj a gyerekekre, hallgasd meg őket és máris nyert ügyed van. Ezáltal pedig nekik is.

 • Új élmények, kapcsolatok

A hozzánk járó gyerekek többsége ritkán tud kimozdulni megszokott környezetéből, viszont nagyon szeretnek új embereket megismerni, új kapcsolatokat kialakítani.

Milyen konkrét tevékenységekre keresünk önkénteseket?

Barátkozós találkozó

A 3 órás találkozó során betekintést nyerhetsz a tanoda munkájába, mindennapjaiba. Ha ránk szánod egy kis idődet részletesen megismerheted:

 • a tanoda elveit, küldetését, az általunk fontos értékeket, amiket igyekszünk mindennapjainkban szem előtt tartani és beépíteni munkánkba
 • a tanoda célcsoportját – azaz azt, hogy milyen problémákkal is küzdenek a hozzánk érkező gyerekek, hogy milyen környezetben nőnek fel és, hogy milyen fogadtatással találkoznak az iskolában
 • programjainkat közelebbről: közös tanulás, műhelyek, szabadidős programok, klubok /kamasz és készség fejlesztő/
 • munkamódszereinket – azaz azt, hogy mit hogyan szervezetünk, mit miért csinálunk, miről gondoljuk, azt, hogy működik és miért?
 • dilemmáinkat – azaz azt, hogy milyen kérdéseken vívódunk, milyen problémákkal küzdünk nap, mint nap?

A betekintő képzés végén kiállítunk számodra egy elismervényt, mely bizonyítja, hogy elvégezted nálunk az önkéntes betekintő képzést. Ha megfelelünk a szakod követelményeinek és megtetszett, amit csinálunk, akkor szívesen látunk Téged szakmai gyakorlatosként is munkatársink mellett.

Konkrét programok

A betekintő képzés elvégzése után lehetőséged van részt venni a következő programok megszervezésében, lebonyolításában:

 • közös tanulás

Keressük azokat az önkénteseket, akik szívesen vállalják, hogy leülnek a tanodába járó gyerekeink mellé és segítenek nekik a tanulásban: leckeírás, gyakorlás, dolgozatra való tanulás.

 • műhelyek

Különböző képességfejlesztő, képesség kibontakoztató műhelyeket szervezünk a gyerekeknek, ahol mindig jól jön a szakértelem. Van már balettos, rajzos és néptáncos  önkéntesünk is. De az asszisztálást is szívesen vesszük ezeken a műhelyeken.

 • szabadidős programok

Szabadidős programokat, élmény alapú tanulási tevékenységeket is szervezünk a gyerekeknek, amiben játszva tanulhatnak. Ezekkel bővebben megismerkedhetsz a betekintő képzés során.

1238028_607836259257794_709423066_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s