Így csináltuk mi: Olvasás kihívás

És iskerült! Mi lettünk a legolvasottabb tanoda!

2018. február 9-én pénteken nagy izgatott készülődés töltötte meg a tanodát. Fél öt után öt perccel ültünk be az ifitérbe (így hívjuk mi az egyik szobánkat), hogy elkezdjünk olvasni. Összesen 28-an zsúfolódtunk be a szobába, ebből 12 felnőtt, 16 gyerek és 30 percig olvastunk.

28033481_10211758216372968_1261306810_o

Az eseményt a Mese műhely tagjai szervezték: Berni, Dzseni, NagyVivi, Vani és Martin. Martin sajnos megbetegedett, ezért nem tudott ott lenni, de lőtte ő is aktívan részt vett a szervezésben. Kitűztek egy célt, hogy hányan és hány percig szeretnénk olvasni, plakátot készítettek, facebook eseményt hoztak létre, reklámozták az eseményt, a suliban is folyamatosan mondták mindenkinek, még a tanáraikat is meghívták. A kihívást is ők indították el, összefoglalták, hogy miért csináljuk ezt és mit szeretnénk elérni.

 

A kihívás napján aztán fél öt előtt már mindenki könyveket válogatott a másik szobában. Több nagy fiú csak ezért jött vissza a tanodába, ami nekünk kifejezetten pozitív élmény volt, mivel őket nehezebb bevonni a hosszabb időt igénylő, nem mozgásos foglalkozásokba. Az egyikük ugyan az olvasás alatt elég inaktív volt, de ott volt és azért igyekezett figyelni, csak az olvasás nem kötötte le annyira. Több elsős is volt csapatban, akik félhangosan olvastak, így volt egy kis sustorgós alapzaj az egész olvasás alatt. Voltak, akik teljesen elmerülve, elmélyülve, kitartóan olvastak és többen is kimentek a 30 perc alatt egy új könyvért, mert az előzőt befejezték. Összesen hárman voltak, akik elkalandozva, kevésbbé aktívan olvasták a könyveiket. De mi nagyon elégetettek voltunk, mert, akik ott voltak aznap délután, egy kivételel, mind fontosnak tartották a kihívást és meg akarták csinálni. Egy fiút kivéve mindenki eljött, aki megígérte és mindenki küzdött azért, hogy mi lehessünk a Legolvasottabb tanoda!

A 30 perc végén a szervezők megköszönték mindenkinek, hogy eljöttek és nagyon vidámnak tűntek. Mosolyogva mondták el, hogy miért volt fomtos nekik, hoyg sikerüljön elérnünk a címet és értékelték az elmúlt hatvan percet. Igazán nagyon felemelő érzés volt hallgatni őket.

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Így csináltuk mi: Olvasás kihívás

  1. Pingback: Évforduló • Igazgyöngy Alapítvány

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s