Egy év eredményei 3.

MÁSODIK NAP

Délelőtt az Egri Csillagok kalandjátékkal kezdtük a programot. Ez a felsősök programja volt, az kisebbeket addig más játékokkal  foglalták le a lányok. Az Egri Csillagok kalandjátékot azért találtuk ki, mert sokaknak ez lesz a tanévben a kötelező olvasmányuk, ezért szerettük volna őket ne formális tanulási módszerekkel ösztönözni az elolvasására, de ha ez nem is sikerül, legalább megismertettük őket a történettel. Ez egy dramatikus játék volt élménypedagógiai eszközökkel megvalósítva. Az Egri Csillagok történetére építve egy küldetést kellett teljesíteni a csapatoknak, az egyes állomásokon különféle képességeket kellett használni és közben folyamatosan haladtak előre a történetben. Nagy sikere volt ennek a programnak.

A délutáni program a Vizi- Dili (vízi vetélkedő) volt, de sajnos túl hideg volt a víz ahhoz, hogy végig tudjuk csinálni a gyerekekkel.

Vacsora előtt fociztunk. Ez aztán minden nap visszatérő program lett.

Kora estére aztán felrobbant a gyereksereg. Kicsit a tavalyi tábor jutott eszünkbe. Senkinek nem volt jó semmi; megszavaztak például egy játékot, majd amikor nekiveselkedhettünk volna mindenki felháborodva ezer irányba szaladt, hogy márpedig ilyet nem játszik. Többen gonoszkodni kezdtek egymással, volt, aki sírt emiatt. Hosszas közös beszélgetéssel végül sikerült rendbe tenni a dolgokat, de ez jól kifárasztott mindenkit.

Jó volt látni a nap során, hogy a gyerekek szinte egytől egyig a szabad idejüket azzal töltik, hogy valamilyen, számukra még ismeretlen vagy már közkedvelt társas vagy kártyajátékot űzzenek. A kártyák közül a Speed és a Póker a kedvencek, a társasokban pedig a Mamutvadászat és a Labirintus tarolt.

 

FOLYTKÖV…

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s